Vergelijk nu alle Internetpakketten op jouw adres:

Welke providers zijn er beschikbaar op uw adres en welke intersnelheid kun jij ontvangen? Ontdek het online via de postcodecheck.

Internetabonnementen vergelijken

Welke internetsnelheden zijn er allemaal?

Als je een internet contract afsluit, kun je gebruikmaken van drie verscheidene opties. Iedere internetverbinding heeft zijn eigen snelheden. Onderstaand is per soort internetverbinding uitgelegd wat de criteria van deze diverse internetverbindingen zijn.

ADSL: een goedkope internetverbinding

De snelheid van ADSL gaat tot 200 Mb/s. De werkelijke snelheid van ADSL is circa de helft van wat er wordt verteld. De snelheid wordt minder hoog als je verder van een wijkcentrale woont en als je gebruikmaakt van digitale televisie, gaat dit tevens van je snelheid af. Check dus immer via je postcode of er op je adres een ADSL verbinding een mogelijkheid is die snel genoeg is voor digitale televisie.

De meeste mensen hebben internet via ADSL. Zie internetbegrippen voor meer informatie. Bij een ADSL-verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van smartphone- en internetverkeer. Snelheden kunnen variëren tussen 8Mbit/s en met ADSL2+ of VDSL zelfs tot snelheden tot 50Mbit/s. Maar let op: over het algemeen wordt er een snelheid beloofd, maar ADSL geeft je maar de helft van de beloofde snelheid.

Kabelverbinding: een goede internetverbinding

Kabelaanbieders zijn van origine TV-aanbieders. Je moet daarom voorgeschreven televisie als dienst afnemen. Kabelverzekeraars zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen zitten op dit moment rond de 400 Mb/s. Er is echter geen keus in vrijheid van kiezen omdat kabelproviders alleen leveren binnen een zekere regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelaanbieder de slimste diensten kan leveren op je adres. Misschien is glasvezel ook wel op jouw adres beschikbaar.

De kabelverbinding komt van origine van TV-providers. Het is daarom vereist om televisie als dienst erbij te nemen. Internet via de kabel komt over het algemeen bij de toegezegde snelheid. Een kabelabonnement komt op dit moment niet verder dan 100Mbit/s. Dit zijn de snelste kabelabonnementen. Wil je een snellere verbinding? Kies dan voor ADSL of glasvezel.

Glasvezel: de snelste internetverbinding

Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze uit internetsnelheden tot wel 500 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere

Hoe kun je internetpakketten vergelijken?

Iedere provider van internet, TV en telefonie hanteert zijn eigen prijzen. De kosten die jij moet betalen voor het pakket verschillen per aanbieder. Zo kan een alles-in-1 pakket bij de ene aanbieder voordeliger zijn dan bij de ander, terwijl de specificaties nagenoeg gelijk zijn.

Internet vergelijken

Een ieder doet tegenwoordig aan e-mailen, online shoppen en streamen. We kijken een gemiste TV-aflevering via Programma Gemist of streamen een film via Netflix.

Niet alle internet abonnementen leveren overal in Nederland. om die reden kunt u met behulp van onze onafhankelijke internetvergelijker onmiddellijk de beschikbaarheid van alle internet, tv en alles in een aanbieders zien op uw adres.

Met digitale tv kunt u televisie kijken op alle schermen. Denk hiermee aan tv kijken op die van jou tablet, smartphone en vanzelfsprekend die van jou televisie. U kunt zelf bedenken wat en op het moment dat u kijkt met de diverse interactieve tv abonnementen zoals opnemen & pauzeren, Begin Gemist en Video on Demand.

Internet TV Bellen FAQ

internet en bellen vergelijken
Waarom moet ik bij jullie bestellen en niet direct bij de provider?

Een provider heeft natuurlijk alleen zijn eigen abonnementen op de website staan. Op onze website kunt je 11 aanbieders met in totaal meer dan 100 abonnementen vergelijken. Onafhankelijk!

Wat is de levertijd van een abonnement?

Het is lastig om het precies aan te geven. De levertijd van internet, tv en/of bellen verschilt per regio en per provider. Gemiddeld wordt het binnen 7 dagen opgeleverd. Maar er zijn ook gevallen bekend van 21 dagen levertijd.

Ben je op dit moment zonder abonnement dan ben je snel aangesloten.

Heb je een lopend contract bij een provider, dan moet je de minimale contractduur eerst uitzitten.

Wat is de wettelijke overstaptermijn?

Niet veel consumenten weten dat er een wettelijke overstaptermijn is. Deze is 23 dagen en die is in het leven geroepen om de consument die overstapt niet onnodig op dubbele kosten te jagen. Het is dus bescherming van jou!

Welke internetsnelheid is er beschikbaar op mijn adres?

Jouw internetsnelheid hangt van veel factoren af: het type verbinding, hoe ver je van de centrale zit, wat de provider maximaal geeft. 

Wanneer je een abonnement zoekt kun je in onze internet tv, en bellen prijsvergelijker aangeven wat je voor snelheid wilt.

Haal ik altijd de beloofde snelheid?

Nee, je haalt bijna nooit de beloofde snelheid. Het is een 'maximale' snelheid en niet een'minimale' snelheid. 

Hoe kan ik korting krijgen op mijn internetabonnement?

De meeste providers bieden een 3maanden durende korting op het factuurbedrag. 

Ook  kan het zijn dat je meer producten afneemt en daardoor korting krijgt. Als je onze postcode widget invult vragen we ook waar je energie en telefonie afgesloten hebt. Zo kunnen we eventuele bulkkortingen verrekenen in de resultaten.

Kijk altijd goed bij de resultaten hoe de prijs is opgebouwd en of er kortingen zijn berekend.

100+ Overstappers

Onze websites helpen maandelijks 100-en overstappers bij het maken van de juiste keuze voor Alles in 1.

10 Merken

Als een van de weinige vergelijkingswebsites van TV, bellen en internet bieden we abonnementen van alle aanbieders.

Overstapservice

Zorgeloos overstappen naar een andere provider is voor ons een voorwaarde om aan onze klanten te bieden. 

Internetproviders vergelijken

Heb jij alleen internet nodig? Op deze site kun je eenvoudig & simpel internet vergelijken. Door middel van een eenvoudige postcodecheck kom je er terstond achter welke providers er op jouw adres beschikbaar zijn. Een vergelijking maak je op internetsnelheid en maandelijkse kosten. Zo kies je binnen 8 minuten het juiste internetpakket dat bij jouw situatie past.

Het is ons doel om voor zowel particulieren als ondernemers de meest goedkope internet mogelijkheden te vinden. Wij voeren onze internet vergelijkingen dan ook breed uit, zodat echt alle eigenschappen worden vergeleken met elkaar. Door te kiezen voor de laagste prijzen kan er ieder jaar zeker een mooi bedrag worden bespaard. Heb je via ons het meest voordelige internet kunnen vinden bij een telecomaanbieder? Dan kun je zeker gauw bij deze telecomaanbieder je overstap aanvragen. Verreweg de meeste internetaanbieders bieden je de optie om de overstap door hen te laten regelen, zodat je zelf welbeschouwd nergens omkijken naar hebt. Zo kun je immer snel en snel van de laagste prijzen voor internet gaan genieten.

Houd bij het zelf samenvoegen in gedachte dat je altijd nog de oplossing hebt om uw Alles in 1 pakket bijna iedere maand kosteloos aan te passen. Bij T-Mobile Thuis zit je dus niet spoorslags vast aan je eerste keuze.

Goedkoop en zeer stabiel Glasvezel en DSL Internet over het netwerk van KPN. Dat vind je bij Budget. Doe een postcodecheck -> Kies en Bespaar.

Wil je supersnel glasvezel internet, TV, mobiel en vast bellen? Met Caiway haal je het in huis. Bekijk gelijk de mogelijkheden op uw postcode.

Met netwerken van LTE, kabel en glasvezel verbindt KPN de maatschappij met een breed scala van producten van de maximum kwaliteit.

Overal en 24/7 je mail, agenda, social media, foto’s en bestanden, met 15 GB opslagruimte

Bij ons profiteer je van voordelig en snel internetten, bellen en televisie kijken. Dat is dus een alles-in-1 pakket, voor de laagste prijs! Doe nu een postcodecheck.

Supersnel online met glasvezel internet van T-Mobile, KPN of een nieuwe provider? Met down- & uploadsnelheden van 50 tot 1000 Mb/s is er ernaast een abonnement voor jou.

Wil je nooit meer een wedstrijd van je favoriete club missen? Of met popcorn op schoot genieten van de best passende andere film en series? Bij DELTA bestel je supersnel een te hoog zenderpakket.

De uiterste snelheid van standaard DSL internet ligt in de meeste gevallen rond de 100 Mbit/s, terwijl Glasvezel internet kan oplopen tot wel 1000 Mbit/s.

Met NLZIET kijk je tv waar en naarmate het jou uitkomt. Kijk series, films en documentaires op het moment dat jij wilt.

Waarom kies je ons?

Onze website is volstrekt onafhankelijk bij het samenstelling van de resultatenpagina. We zetten altijd de goedkoopste bovenaan en geven je een Top 3 op basis van Snelheid, Goedkoop en Beste. 

Door middel van handige filters kun je zelf aangeven welke eigenschappen belangrijk zijn en abonnementen die niet hebben wat je zoekt wegfilteren.

Filters

Wat zoek je niet? Zet dat uit in de filters en krijg een goed beeld van je mogelijkheden.

Top 3

Inspiratie nodig? Er wordt een Top 3 samengesteld op basis van je postcode. 

Onafhankelijk

Wij beschermen onze klanten door onafhankelijke resultaten.

TOp 3 Internetabonnementen

Gratis Postcodecheck

Er is een groei te zien bij de verkoop van losse internet abonnementen. veel diegene samenvoegen tegenwoordig hun goedkopere internet abonnement met een tv on demand dienst zoals Netflix, Videoland of Programma Gemist. Onze internet vergelijker wordt enkele gebruikt door iedereen die enkel op zoek zijn naar een internet abonnement.